18 Ekim 2012 Perşembe

ev hanımı denemeleri...

   Hep dikiş hep hobi nereye kadar. Kadınım ben kadın arada bi mutfağa gir bi iki yemek bişey yap ev hanımı ol diğmi...Eh işte ben de kendi çapımda yapmıyor değilim yapıyorum tabi birşeyler ama kendime kadar öyle artistik yemek çalışmalarım pek yok. Zaten işten eve gelişim akşam dokuzu onu bulunca o saatten sonra ne kadar ev hanımı olursun...
   Hem zaten çok tembelim. Doğuştan gelen bir şey bu tembellik dokuz ay on gün yattım içerde. çıkarmasalar daha kalırdım güzel günlerdi... 
  Tabii mutfağa düşkün olmak için telkin de şart fakat beyimiz hazretleri öyle her yemeği sevmez , yemez, beğenmediği her yemeğe de öyle bahaneler bulur ki şaşkınlıkla izlerim. sonunda da "sen onu ye ben dışarıdan söylerim" der, deli eder. Yoksaa ben eskiden çook marifetliydim hamur işi olsun egzantirik yemekler olsun yapardım yani. çok ta severdim mutfakta takılmayı  ama beyimiz beni soğuttu bu işten ne yapsam olumsuz karşılanınca ben de çektim eli ayağı. yemeklerimiz belirli şeylerle sınırlı pek aşmıyoruz sınırımızı. Evde sulu yemek hiç pişmez mesela pişse bile taze fasülye pişer o kadar.
   Neyse iyice lafı uzattım konu şu ki;  bir kaç yıl önce bir balık lokantasında yediğimiz sıcak helvanın tadı damağımızda kalmıştı kayınvalidem de daha sonra oraya gidip şeften tarifi kapmış. İnternetten baktığımda çeşit çeşit tarif var. ben de bizdekini  paylaşmak istedim sizinle. Kırk yılda bir bişey yaptım paylaşıcam tabi ki :)

  Şundan şu kadar bundan bu kadar diyemicem ben iki kişilik yaptım. Göz ayarı yiyebileceğiniz kadar yapabilirsiniz.

Malzemeler;
Havuç
Sade tahin helvası
alüminyum folyo
Teflon tava

Nasıl yapıyoruz;
  Alüminyum folyoyu düz bir zeminde genişçe açıyoruz, üstüne havuçu rendeliyoruz daha sonra ince kestiğimiz helvayı havuçun üstüne seriyoruz ve alüminyum folyoyu üstüne kapatıp kenarlarını hava kaçırmayacak şekilde bir, iki kat katlıyoruz. Isınmış tavaya koyup orta ateşte beş dakika kadar pişmesini bekliyoruz. Alüminyum folyonun ısındıktan sonra şişmesi gerekiyor. şişmiyorsa hava kaçırıyor demektir. 5 dak sonra ateşten alıp direk folyodan yiyebilirsiniz sıcak sıcak :)




Rengine kapılmayın :) önce bir tadın... Ha havuçla helva ne alaka mı dedi biri? Ben de demiştim yemeden önce. İlk önce bi tadalım lütfen yine beğenmezsek havuçsuz yaparız ama daha az ateşte tutarız :)

7 yorum:

  1. ohhhhhhhhhh süper gözüküyor ellerine sağlık :) ben hiç sevmem yemek yapmayı bıraksınlar akşama kadar dikiş dikebilirim.eşim arada bir söylenir zaten akşama kumaş yicez galiba die:) inşallah bir gün ellerinden yemek nasip olur bizede

    YanıtlaSil
  2. Alüminyum folyo sağlığa zararlı diye biliyorum,
    başka bir şekilde olabilir mi sıcak helva...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Çiğdem hanım, helvanın pişerken hiç bir şekilde hava kaçırmaması gerekiyor. (kendi buharında piştiği için)Ben hiç denemedim ama; siz porselen bir tava ve hava kaçırımamasını sağlayan bir kapakla deneyebilirsiniz.

      Sil
  3. oyyh ne güzelmiş.
    ben de biran helva tarifi filan diyince helvayı da sen yapacaksın sandım da amaan kim uğraşacak dedim.
    ama bu tam bana göre tembel işiymiş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha aynen ben de de bu tembellik varken ancak bu kadar uğraşırım. Zaten sermiş vaziyetteyim :)

      Sil
    2. yaptım ben bunu. hatta evde havuç yoktu azıcık nescafe koyup yaptım.soğutup kesip yedim. çok hoşuma gitti. sağol valla :)

      Sil
    3. aa değişik bi fikirmiş öyle de bir deniyim :) geri dönüş almak ta güzelmiş bu arada :) oh afiyet olsun :)

      Sil